JESMIG Afløbsrist

En ny type af afløbsrist fra Jesmig Brønddæksler

Gennem tiden har vores unikke afløbsriste fundet vej til rigtig mange parker og haver landet over. Du kan også drage nytte af de mange fordele ved at vælge en af vores smarte løsninger. 

Der findes rigtig mange forskellige riste i varierende størrelser og materialer. Den største udfordring ved de standardiserede og masseproducerede afløbsriste er, at de stilmæssigt ikke passer til alle haver, indkørsler, offentlige arealer osv. 

Hos Jesmig mener vi, at en afløbsrist ikke bare er en afløbsrist. Vi har derfor specialiseret os i at designe og fremstille afløbsriste udendørs, der falder i ét med omgivelserne, og som dermed er så godt som usynlige. Vi skaber med andre ord skræddersyede kloakriste, der passer naturligt ind uanset belægning. 

Ud over et diskret udtryk har vi også haft funktionalitet for øje i designprocessen af vores riste til afløb. Vi har således gjort det muligt at låse dækslet fast ved hjælp af en rustfri stålbolt i 8 mm.

Ud over riste til afløb kan vi også tilbyde afløbsrender, som på effektiv vis opsamler vandet og leder det væk via den omkringliggende jord eller kloak. Afløbsrenderne udgør et populært valg i alt fra private indkørsler og til offentlige pladser og stier. 

 

Jesmig afløbsrist til flisebelægning

Hos JESMIG BRØNDDÆKSLER har vi udviklet helt ny type af udendørs afløbsrist. 

Jesmig afløbsristen er meget funktionel, og med det æstetiske udseende vil den kunne finde anvendelse på alt fra den private terrasse og til byens torve og andre store flisebelagte arealer. Afløbsristen er med sit diskrete design samtidig med til at skabe et roligt og harmonisk look.

Afløbsrenden i selve risten har en samlet kapacitet på 1,2 l/s til afvanding, hvilket ved normal nedbør svarer til ca. 80 til 100 m2 pr. dæksel. Ved anvendelse af denne afløbsrist har du mulighed for at få samme belægningstype på hele arealet således, at du undgår synet af de traditionelle kloakriste.

Afløbsristen produceres i størrelsen 40×40 cm med en belægningshøjde på henholdsvis 30-55 mm og 60-75 mm. Afløbsristen har typebetegnelserne R1-50 og R1-70, og begge er beregnet til et akseltryk på op til 5 tons.

 

Jesmig Afløbsrist med stenmiks

Jesmig afløbsriste kan købes med og uden en permeabel stenmiksbelægning fremstillet af små skærver, der er sammenlimet til en fast og solid masse. Her får du ligeledes en diskret løsning, som kan passe ind mange forskellige steder. Denne løsning er testet og godkendt af Teknologisk Institut.

Vores afløbsrist med permeabel belægning har en vandgennemstrømning på ca. 1,4 L / sek.

 

Til brug for montering af Jesmig Afløbsriste kan du følge nedenstående figur

Jesmig dæksel og skørt
Ristene er inddelt i følgende grupper:
  • T0 & T1 (A15) til haver og indkørsler til f.eks. personbiler
  • T3 (B125) til større belastninger med varebiler og mindre lastbiler
Jesmig tagnedløbsrist T0-50-170 | Udendørs afløbsrist
Afløbsriste / tagnedløb
Jesmig Afløbsrist T1-50G
Afløbsriste Type T1, T2 & T3
Jesmig Afløbsrist under vandhane
Se udvalget af vores udendørs afløbsrist

Information om vores produkter

Udendørs afløbsrist

Jesmig Afløbsriste er produceret af smedejern, hvorefter de gennemgår en korrosionsbeskyttelse ved galvanisering, som gør dem rustfri. Husk derfor ikke at beskadige galvaniseringen, da den ellers vil begynde at ruste ved en opstået skade. Ved en eventuel skade skal skaden renses og behandles med specialmaling. Alternativt anvendes metalmaling fra Hammerite. 

Vedligeholdelse af udendørs afløbsrist:
Jesmig Linjeriste sokkel og udendørs afløbsrist

Brønddæksler er afprøvet og godkendt efter DS/EN124 Teknologisk Institut samt registreret under EU’s Varemærker og Design No. 001641408-0001.