kloakdæksler

På udkig efter kloakdæksler

Skjul dine brønde med et kloakdæksel fra Jesmig Brønddæksler®

Er du på udkig efter smarte og funktionelle kloakdæksler? I så fald er du landet på den rigtige side.

Kloakdæksler fra Jesmig har den fordel, at de kan integreres naturligt, så du næsten ikke lægger mærke til dem. Vores kloakdæksler kan monteres, hvad enten du har planer om at få nye dæksler i indkørslen eller på den offentlige parkeringsplads. Det meste kan lade sig gøre med vores fleksible løsninger.

Kloakdæksler til private og professionelle kunder

Jesmig Brønddæksler® leveres til både private og professionelle kunder.

En af de største fordele ved Jesmig Brønddæksler® er, at dækslerne kan tilpasses langt de fleste belægningstyper og omgivelser. Dette bør du overveje, hvis du heller ikke bryder dig om synlige dæksler. Tjek vores udvalg af brønddæksler.

Slip for synet af grimme kloakdæksler

Vi mener ikke, at de traditionelle kloakdæksler gør noget godt for hverken den private have eller den lokale park. Netop derfor designer og fremstiller vi en række moderne og neutrale Jesmig Brønddæksler®.

Jesmig Brønddæksler® fremstilles til forskellige belastningsgrupper
  • T0 og T1 (A50) til haver og indkørsler til f.eks. personbiler
  • T3 og T4 (B125) til større belastninger med varebiler og mindre lastbiler
  • T5 og T6 er velegnet til offentlige arealer og veje

Med udgangspunkt i ovenstående guidelines kan du finde den helt rigtige løsning, hvad enten projektet drejer sig om en have, indkørsel, parkeringsplads eller noget helt fjerde. På alle vores dæksler er det gjort muligt at låse dækslet fast ved hjælp af en rustfri stål bolt i 8 mm.

Vejledning ved køb og montering

Før bestilling af Jesmig Brønddæksler® kan du gennemgå nedenstående figurer.

Sådan monterer du et Jesmig dæksel i en plastbrønd

Vi anbefaler brugen af et Flydende skørt. Se nedenstående figur.

Montering og brug af Jesmig Flydende skørt
Dæksler over vandmåler

Brønddækslet T2, der passer til brønde med en brøndåbning på ø500 – 600mm, er specialfremstillet således, at det også kan anvendes over vandmålerbrønde. Man lader blot det isolerende flamingo plastdæksel ligge og graver en ø600 kegle rundt om vandmålerbrønden og monterer herefter Jesmigs firkantede T2 dæksel ovenpå, hvilket forudsætter, at højden passer. Det kan ske, at vandmålerbrønden skal afkortes lidt.

Montage af et Jesmig Dæksel over en vandmålerbrønd
Jesmig kloakdæksler i klinkebelægning
Dæksler / tagnedløb
Københavnerbelægning med Jesmig Brønddæksel
Dæksler / Vandmåler
Skolen i Sydhavnen
Galleri

Information om

Vejledning om Jesmig kloakdæksler

Vejledning ved montering af Jesmig Brønddæksler® 

Jesmig dæksler er produceret af smedejern, hvorefter de gennemgår en korrosionsbeskyttelse ved galvanisering, som gør dem rustfri. Husk derfor ikke at beskadige galvaniseringen, da den ellers vil begynde at ruste ved den opståede skade. Ved en eventuel skade skal skaden renses og behandles med specialmaling. Alternativt anvendes metalmaling fra Hammerite

Da vi ikke på forhånd kan vide, hvilken belægning der skal monteres i dækslet, har vi i samråd med DTI været nødsaget til at trykprøve dækslerne uden belægning. Dette giver noget kraftigere dæksler end nødvendigt. Eksempelvis vil 1,5 tons dæksel kunne klare 3-4 tons, og den på 12,5 tons kan tage 25-30 tons, hvis fliserne/herregårdsstenene er indstøbt efter vores anbefalinger.

Pas på autorisationsloven

Det er værd at bemærke, at ifølge autorisationsloven er der klare begrænsninger på hvad du selv må udføre. Du må ikke selv skifte eller rette et kloakdæksel. Arbejde der relaterer til vand/spildevand og som løber til en offentlig kloak, skal udføres af en autoriseret kloakmester.

Du må dog gerne få en kloakmester til at sætte en Jesmig skørtet over brønden – i den korrekte højde, hvorefter du kan sætte dækslet henover og forskyde det, så det passer i forhold til din belægning.
Vedligeholdelse:
Jesmig Brønddæksler i københavns lufthavn CBH Kastrup

Brønddæksler er afprøvet og godkendt efter DS/EN124 Teknologisk Institut samt registreret under EU’s Varemærker og Design No. 001641408-0001.