Skjulte dæksler

Referencer

Skjulte dæksler og riste pynter på bybilledet

Skjulte dæksler med permeabel overflade kan erstatte de klassiske rustrøde eller sorte løsninger – og har oven i købet vedligeholdelsesmæssige fordele, mener producenten Jesmig Brønddæksler

Tekst af Tim Panduro

Når borgerne i Rødovre i forsommeren kan tage et nyrenoveret Damhustorvet i brug, kan de blandt andet glæde sig over, at pladsens belægning ikke brydes af grimme dæksler.

Virksomheden Jesmig Brønddæksler, der holder til i Gørløse nær Hillerød, har nemlig leveret en stribe dæksler, der er tilpasset pladsens design.

– Vore dæksler er en pæn og alternativ løsning til traditionelle dæksler. De kan laves med en lang række forskellige belægninger, der passer til de fleste pladser, siger Jesmig Brønddækslers stifter og direktør Jesper Walter-Rasmussen.

– Vi har udover vore almindelige dæksler leveret fire gøglerdæksler til Damhustorvet. De skal blandt andet bruges til pølsevogne og andre madsteder og til, når der er levende musik på pladsen, siger Jesper Walter-Rasmussen.

Vandgennemtrængning

Jesmig Brønddæksler laver også riste, der er skabt med permeabel overflade. Det vil sige, at vand kan trænge igennem, mens grene, grus og affald bliver liggende oven på. Det mindsker risikoen for tilstoppede kloakker – en ting, der ikke blot er til gene i det daglige vedligeholdelsesarbejde, men også kan føre til skader på bygninger og anlæg, hvis der falder ekstremregn, uden at kloakkerne er klar til at tage imod på grund af tilstopning.

Gøglerdæksler

Virksomheden har jævnligt udvidet sit sortiment og arbejder fortsat på at tilpasse udvalget, så flest mulige målgrupper kan få glæde af dæksler og riste. Det seneste skud på stammen er såkaldte gøglerdæksler til udendørs brug. Gøglerdæksler er dæksler, der skjuler for eksempel el-stik og internetadgang, og Jesmig Brønddækslers seneste tilføjelse skriver sig således ind i tidens ønsker om at gøre bymiljøerne mere smarte, brugervenlige og oplevelsesprægede. Det får borgerne i Rødovre også glæde af, når den ny plads står klar – efter planen ved udgangen af maj i år.